Documentaire 'Sporen van Indië - In Amersfoort'

4 februari 2023, van 20:30 tot 21:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: €12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We bouwen de Bibliotheek het Eemhuis om tot filmzaal met een scherm van 10 meter breed! De documentaire ‘Sporen van Indië – In Amersfoort’ draait hier exclusief. Presentator Hans Goedkoop, bekend van ‘Andere Tijden’, schreef het script en presenteert de documentaire. In documentaire is de stad Amersfoort de basis voor de verhalen. Vol met nooit vertoonde beelden. 4 eeuwen verwevenheid van Indië, Nederland en Amersfoort, zoals je die nog niet eerder zag. Deze bijzondere documentaire is gemaakt door Het Medialab van de Bibliotheek Eemland. Eerder maakte Het Medialab met Hans Goedkoop de documentaire ‘Amersfoort ’40-’45’.

Over 'Sporen van Indië'

Geschiedenis van een land vanuit het oogpunt van een stad. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt. De documentaire is exclusief te zien in de Bibliotheek het Eemhuis op 2, 3 en 4 februari. 

De documentaire duurt 70 minuten.

Vertoningen

  • 2 februari om 18.30 uur
  • 2 februari om 20.30 uur (uitverkocht)
  • 3 februari om 20.00 uur (première)
  • 4 februari om 18.30 uur (uitverkocht)
  • 4 februari om 20.30 uur (uitverkocht)
  • 5 februari om 18.30 uur (extra vertoning)
  • 5 februari om 20.30 uur (extra vertoning)

Kaartje kopen

Over de makers

Sporen van Indië is ontwikkeld door Het Medialab van de Bibliotheek Eemland. Onder leiding van Reda van der Putten werkten verschillende lokale onderzoekers twee jaar samen om een uniek beeld te schetsen van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Naast een documentaire wordt er een tentoonstelling gemaakt en bijpassend educatief traject ontwikkeld.Eerder maakte het Medialab met Hans Goedkoop de documentaire ‘Amersfoort ’40-’45’.

De documentaire is mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, K. F. Heinfonds, gemeente Amersfoort en de Bibliotheek Eemland.