Expositie: De stilte rondom

1 september 2020 t/m 31 december 2020 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Van 1 september tot en met 31 december is de expositie De stilte rondom te zien in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit is een expositie van een externe partij.

Fotograaf Mitchel Lensink: "'De Stilte Rondom' is het resultaat van mijn eerste stappen in een meer autonome en, als ik dat durf te zeggen, artistieke richting. Een project zonder kaders en zonder vooropgezet doel. Tijdens het project bleek echter steeds meer een trend te ontstaan waarbij ik haast als vanzelf naar plaatsen trok die mij rust en vrede boden. Meer dan eens vond ik mij op plekken waar de stilte de overhand had. Daar waar je de vogels weer kunt horen, de mensen langzamer leven en waar de wind en de maan je enige afleiding zijn.

Dit heb ik geprobeerd vast te leggen en dat heeft een collectie van 33 beelden voortgebracht. Beelden die de stilte in het leven weergeven en dus ook, vrij letterlijk, stillevens zijn geworden. Van deze beelden zijn er 30 te vinden in het bijbehorende magazine van De Stilte Rondom. Daarnaast zijn er drie panoramabeelden van 360 graden rond gemaakt welke vanaf 1 september in het Eemhuis te zien zijn.

Voor meer informatie omtrent het project kun je ook terecht op www.mitchellens.ink/destilterondom.

Ik heb tijdens dit project geprobeerd te rust op te zoeken en dat over te brengen via mijn fotografie. Hopelijk is dat gelukt, zodat ook jij nu de De Stilte Rondom kan ervaren."