Expositie Follow the maps - Anna Belleforte

2 juni 2023 t/m 30 augustus 2023 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

De kunst van Anna Belleforte verbeeldt gebouwen en ruimtes die zowel vertrouwd als onwerkelijk aanvoelen. Haar architectonische beeldtaal ontleent zij aan observaties en herinneringen aan uiteenlopende landen. Op afstand oogt het realistisch maar van dichtbij zie je dat het is opgebouwd met oud papier – vaak landkaarten. Kom mee op reis!

Anna Belleforte is kunstenaar en opgeleid als kunsthistoricus en monumentenzorger.

De kunstwerken van Anna Belleforte te zien in het Eemhuis. Op de 2e en 3e omloop en in de Espressobar. De kunstwerken zijn gratis te bekijken tijdens de openingsuren van het Eemhuis.

Lezing: Vrouwen en de gebouwde omgeving

Op 11 juni geeft Anna Belleforte een lezing: 'Vrouwen en de gebouwde omgeving'. Deze lezing gaat over de onzichtbaarheid van vrouwen in de stad. Al eeuwenlang worden ontwerpvraagstukken en ruimtelijke ordening vooral vanuit een mannelijk perspectief benaderd. Dit heeft consequenties voor de andere helft van de wereldbevolking.

Belleforte presenteert voorbeelden over hoe vrouwen zich verhouden tot de bebouwde omgeving en openbare ruimte. En hoe zij als kunstenaar dit als onderwerp verkent in haar werk.

Toegang voor de lezing is gratis. Wel graag aanmelden.

Aanmelden lezing