Film 2040 - Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2023, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: €3,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bekroonde regisseur Damon Gameau (That Sugar Film) begint aan een reis om te onderzoeken hoe de toekomst er tegen het jaar 2040 uit zou kunnen zien als we eenvoudigweg de beste oplossingen zouden omarmen die al voor ons beschikbaar zijn om onze planeet te verbeteren en deze snel naar de mainstream zullen verschuiven.

Kaartje kopen

Gestructureerd als een visuele brief aan zijn 4-jarige dochter, combineert Damon traditionele documentairebeelden met gedramatiseerde sequenties en hoogwaardige visuele effecten om een vision board te creëren voor zijn dochter en de planeet.

Na afloop van de film is er een nabespreking over de impact van de film.

  • Regisseur: Damon Gameau 
  • Schrijver: Damon Gameau 
  • Producenten: Nick Batzias (That Sugar Film), Virginia Whitwell (All for One), Anna Kaplan (That Sugar Film)
  • Genre: Documentaire
  • Speelduur: 92 minuten

2040 is nog steeds de beste film als het gaat om het totaal systeem en het laten zien van álle oplossingen voor klimaatverandering, het totale pallet, kent nog geen betere film wat dat betreft.
 

— Climatecleanup.org

Duurzaam Doen Oktober

Dit is een activiteit in het kader van Duurzaam Doen Oktober, een initiatief van inwoners, organisaties, ondernemers en de gemeente. Samen werken we aan een groen, schoon en energieneutraal Leusden. Alle activiteiten staan vermeld op www.degroenebelevenis.nl/duurzaam-doen