Film Sonny Boy in Woudenberg

30 november 2023, van 20:00 tot 22:00 | Huiskamercafé, de Bibliotheek Woudenberg

Kosten: €5 - inclusief koffie/thee en boek van Heel Nederland Leest

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In november 2023 leest heel Nederland samen het boek 'Sonny Boy' van Annejet van der Zijl. De gelijknamige film uit 2011 is te zien in het Huiskamercafé in de Bibliotheek Woudenberg. Een inleiding bij de film wordt verzorgd door de Bibliotheek.

Kaartje kopen

Over de film

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien. Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes.

Heel Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Heel Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Sonny Boy van Annejet van der Zijl cadeau van de bibliotheek. Je krijgt dit boek bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek halen bij de Bibliotheek.