[AFGELAST] Driedaagse professionele filmworkshop

7 augustus 2023, 10:00 t/m 9 augustus 2023, 15:00 | Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: €150,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

[Let op: Deze workshop is afgelast!] Altijd al je eigen professionele science fiction film willen maken? Deze zomer krijg je de kans tijdens de driedaagse filmworkshop van het Medialab! Van maandag 7 tot en met woensdag 9 augustus leer je niet alleen hoe de techniek werkt, maar ga je samen met een groepje een echte film maken. Onder begeleiding van een filmprofessional ga je in het Medialab van de Bibliotheek zelf een script schrijven, locaties uitzoeken, taken en rollen verdelen en special-effects bedenken. Uiteindelijk neem je samen met je filmcrew de korte science fiction film op met professionele filmapparatuur.

Première in Theater De Lieve Vrouw

De gemonteerde film gaan uiteindelijk ook feestelijk in première! Op vrijdag 18 augustus wordt deze vertoond op het witte doek in Theater De Lieve Vrouw. Uiteraard krijg je het eindresultaat na afloop ook per mail toegestuurd.

Programma 18 augustus:
De film gaat in première in de filmzaal van Theater De Lieve Vrouw. De eerste keer genieten we van de films. Bij een tweede vertoning reflecteren we op de inhoud van de film en gaan we in op de filmische aspecten (camerawerk, acteurs, geluid). We hebben we het met elkaar over tips en tops.

Goed om te weten

De workshop is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar en duurt alle drie de dagen van 10.00 tot 15.00 uur. We verzamelen in de centrale hal van het Eemhuis. Voor de workshop vragen wij alle deelnemers om eigen lunch en drinken mee te nemen. Wij zullen extra drinken en iets lekkers regelen.