GEANNULEERD: Filosofisch Café: Tweeluik II - filosoof Dick Kleinlugtenbelt over angst&hoop - Levenskunst in woord&daad

15 november 2021, van 19:30 tot 21:30 | KAdECafé

Kosten: € 10,-

Stichting Tertulia is de initiatiefnemer en organisator van het Filosofisch Café in Amersfoort. Op 15 november is er weer een Filosofisch Café in het KAdECafé. Dit is deel 2 van een tweeluik. Filosoof Dick Kleinlugtenbelt heeft het deze avond over hoop.

DEZE ACTIVITEIT WORDT VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN GEANNULEERD. BEZOEKERS ONTVANGEN HIER Z.S.M. BERICHT OVER.

Dick Kleinlugtenbelt is socioloog en filosoof. Hij werkte vele jaren als hoofd kwaliteit en ethiek in de Geestelijke Gezondheidszorg. Op diverse plekken geeft hij lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst, ethiek en socratische gespreksvoering. Hij is trainer en gespreksleider moreel beraad, verricht een promotieonderzoek naar klassieke levenskunstoefeningen en is auteur.  Van zijn hand verscheen een trilogie over klassieke en moderne levenskunst: Mensbeelden en levenskunst, Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander en Moderne levenskunsten. Samen met anderen leidt hij het Filosofisch Café in Arnhem.

Tertulia

Tertulia is de Spaanse naam voor een bijeenkomst van mensen die met enige regelmaat naar een plek komen om over onderwerpen te praten en te debatteren, maar ook om informatie of kennis over bepaalde onderwerpen te delen.  Kennis delen en ontmoeten is ook een belangrijke doelstelling van de bibliotheek Eemland. Vandaar dat we hier als bibliotheek Eemland graag bij betrokken zijn.