Gespreksavond parkeerbeleid Amersfoort

8 november 2023, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 22 november mag de stad zich via een referendum uitspreken over het parkeerbeleid. Nieuwsplein33 organiseert samen met de Bibliotheek Eemland een gespreksavond over dit onderwerp. Er wordt onder andere met gedragsdeskundige Onno van der Veen stilgestaan bij de vraag hoe lastig het is om anders met autobezit om te gaan. Daarnaast zal de Amersfoortse cabaretier Thjum Arts scherp reflecteren op wat er wordt gezegd tijdens de gespreksavond.

Aanmelden

Het parkeerbeleid is een onderwerp dat veel losmaakt. In de kern gaat het om een plan om in de hele stad vergunningparkeren in te voeren. De een ziet het als het pesten van de automobilist, de ander als een goede manier om de stad groener te maken. Nieuwsplein33 organiseert op woensdag 8 november een gespreksavond over dit onderwerp.

In het Eemhuis wordt deze avond stilgestaan bij de vraag wat Amersfoort wil bereiken door het gefaseerd invoeren van vergunningparkeren in de hele stad. En welke bezwaren daar aan kleven. Maar er wordt ook met een gedragsdeskundige stilgestaan bij de vraag hoe lastig het is om anders met bezit en gebruik van de auto om te gaan.

Te gast zijn: Onno van der Veen, gedragsdeskundige bij verkeersoplossingen en de Amersfoortse cabaretier Thjum Arts. Hij won in 2021 het Cameretten Festival en zal scherp reflecteren op wat er wordt gezegd tijdens de gespreksavond.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Eemland, De Stad Amersfoort, De Stadsbron en RTV Utrecht.