Tentoonstelling: Improvisaties aan zee

17 september 2022 t/m 7 januari 2023 | Omloop 1e en 2e etage in de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Anne Marie Spijker maakte speciaal voor het Eemhuis een serie schilderijen bedoeld om van een grote afstand te bezichtigen.

Tentoonstelling

De werken hebben elk een verhaal dat zich vertaalt in aantrekkelijk heldere, kleurrijke composities met een bijna abstracte benadering. Kenmerkend is het improviserende  onderzoek naar vorm, kleur, materie, structuur en de mogelijkheden van verf.

In de stapeling van vlakken en in de  organisatie van perspectieven liggen meerdere impressies van het landschappelijke verscholen. Vaak zeegezichten of zonsondergangen. Als in een kort tijdsbestek beleefd komen die soms allemaal samen in één beeld, schurend tegen dagelijkse waarnemingen aan. Het plezier
om te schilderen en te experimenteren spat van de werken af.

En een feest voor ons om naar te kijken.

Anne Marie Spijker

Anne Marie Spijker (1963) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en was resident op de Rijksacademie Amsterdam. Haar werk is op meerdere plekken getoond in galeries en opgenomen in diverse collecties, zoals van AEGON, Bijenkorf Beheer, Gemeente Amersfoort en van particulieren.

Ze geeft cursussen tekenen en schilderen voor volwassenen bij Scholen in de Kunst. En ze geeft les op de Nieuwe Akademie Utrecht.

Met dank aan de gemeente Amersfoort die deze expositie mogelijk heeft gemaakt.

Voor meer informatie www.annemariespijker.nl