Informatiebijeenkomst 'de nieuwe donorwet'

24 maart 2020, van 13:30 tot 15:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. Daarom is er dinsdag 24 maart een gratis voorlichtingsbijeenkomst in de Bibliotheek Baarn om u hierover te informeren.

In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

U kunt deze middag in bibliotheek Leusden informatie krijgen over de nieuwe donorwet. U hoort over wat orgaan- en weefseldonatie is en hoe u uw keuze in het Donorregister kunt invullen. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder.

Aanmelden

Georganiseerd in samenwerking met Remedica (in opdracht van ministerie van VWS).