Informatiebijeenkomst Muziek-luisterclubs

15 oktober 2022, van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: Gratis

Liefhebber van klassieke muziek? En zou u graag met anderen naar muziek willen luisteren en hierover willen doorpraten? Dan is een muziek-luisterclub misschien iets voor u. Op zaterdag 15 oktober om 10.30 uur kunt in de Bibliotheek Baarn een informatiebijeenkomst over muziekluisterclubs bijwonen. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia samen met de bibliotheek. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend.

Deelnemers van een muziek-luisterclub beluisteren en bespreken een muziekstuk. Voordat ze bij elkaar komen, bereiden ze zich voor aan de hand van een muziek-luisterwijzer, beluisteren een CD, bekijken filmpjes op internet en lezen een 'libretto'.

Deze selectie muziekstukken is het werk van een werkgroep van vrijwilligers en professionals. De werkgroep kiest de muziekstukken die op de lijst komen en maakt hiervoor uitgebreide luisterwijzers. Aan keuzelijsten worden elk jaar een nieuwe selectie toegevoegd van nieuwe muziekstukken.

Voorbeelden van muziekstukken op de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach en de Liederencyclus Winterreise van Franz Schubert. Muziek-luisterclubs van Senia komen gemiddeld zes à zeven keer per seizoen bij elkaar. De bespreking vindt plaats aan de hand van discussievragen, vaak naar aanleiding van bepaalde delen van het muziekstuk.

Meer informatie over de werkwijze van Senia is te vinden op www.senia.nl

Geïnteresseerd? Meld u zich dan aan bij: liesbeth.ram@senia.nl