Informatiebijeenkomst leesclub geschiedenis

2 maart 2023, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In Amersfoort start binnenkort een leesgroep geschiedenis. In Bibliotheek Het Eemhuis is op donderdagmiddag 2 maart om 14.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Bij voldoende deelname wordt er een nieuwe leesclub geschiedenis opgericht.

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

Leesclubs van Senia

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de website van Senia.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op donderdagmiddag 2 maart om 14:00 uur in de zaal “Het Palet” van de bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71 in Amersfoort.
De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Wel graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl
 

Aanmelden via e-mail