Oprichtingsbijeenkomst leesclub geschiedenis

21 maart 2023, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

In Amersfoort start binnenkort een leesgroep geschiedenis. In Bibliotheek Het Eemhuis wordt op dinsdagmiddag 21 maart om 14.00 uur een leesclub geschiedenis opgericht voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden en daarmee met anderen in gesprek willen gaan.

Leesclubs van Senia

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de website van Senia.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op dinsdagmiddag 21 maart om 14:00 uur in de zaal “Het Palet” van de bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71 in Amersfoort.
De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Wel graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl
 

Aanmelden via e-mail