Informatiemarkt Stille Strijd

14 februari 2024, van 14:00 tot 17:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Op initiatief van de stichting Open Oog staat het beeld ‘Stille Strijd’ van kunstenaar Saskia Stolz van 12 tot en met 26 februari op het Eemplein in Amersfoort. Het beeld van een in elkaar gedoken jongen staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren en ‘reist’ door Nederland en België. In de hal van de bibliotheek zijn verschillende informatiestands van onder andere MIND platform, Herstelnetwerk Eemland, Hoofdzaak } Werk en Indebuurt033.

Aandacht

Steeds meer jongeren kampen met psychische problemen als gevolg van stress (prestatiedruk op school, sociale druk, zorgen over maatschappelijke ontwikkelingen en hun toekomst) en eenzaamheid. Het beeld De Stille Strijd vraagt aandacht voor deze problematiek. Daarnaast is het beeld bedoeld om jongeren en hun naasten/omgeving te informeren over het belang van openheid (met iemand over je problemen praten) en over de mogelijkheden die er zijn voor hulp en ondersteuning voor zowel de jongeren als voor hun omgeving.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt zijn onder andere de volgende organisaties aanwezig:

Activiteiten

Op de website van de gemeente Amersfoort vind je meer informatie en het hele programma rondom Stille Strijd.

Bekijk meer