Jet van Vuuren - Lezing Nieuw Bloed

27 oktober 2023, van 19:45 tot 21:30 | Inloop vanaf 19:30 uur | de Bibliotheek Vathorst

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Na haar scheiding en de dood van haar hond schrijft de succesvolle thrillerschrijfster Jet van Vuuren haar nieuwste boek: ‘Nieuw bloed’. In dezelfde periode dat ze haar boek schrijft, gaat ze op zoek naar een alternatieve woonvorm voor zichzelf en komt ze terecht in Amersfoort. Jet geeft in haar nieuwe woonwijk Vathorst een lezing over haar werk. Ze hoopt veel lezers uit de buurt te ontmoeten!

Aanmelden

Leven in Vathorst

Vathorst wordt de plek waar Jet van Vuuren begin dit jaar in een woongroep voor ouderen een senioren-appartement betrekt. Het leven in Vathorst bevalt haar prima. Aardige mensen die je op straat gedag zeggen, en ook in de bus wordt de buschauffeur gegroet, aldus Jet. Ze ziet zichzelf dan ook niet snel verhuizen uit deze wijk.

Dat betekent dat Jet graag haar bijdrage wil leveren aan de cultuur van Vathorst en daarom bijt ze de spits af in de bibliotheek van Vathorst met een lezing over haar werk.

Jet hoopt veel lezers uit haar buurt te ontmoeten!

Over 'Nieuw bloed'

Het nieuwste boek Nieuw bloed van Jet van Vuuren is in 2023 uitgekomen. Het is een thriller over een rechercheur die oneervol wordt ontslagen en haar tijd tijdelijk doorbrengt als kattenoppas. Barbara van Eck verblijft enkele weken in een seniorencomplex. Wanneer de bewoners een voor een beginnen te overlijden en er nieuwe, jongere en vooral rijkere bewoners voor in de plaats komen, vertrouwt ze het niet en begint ze haar eigen onderzoek.

Over Jet van Vuuren

Jet van Vuuren (1956) is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot. De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen. Jet schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Jet heeft inmiddels veel zeer succesvolle titels op haar naam staan. Recent is zij verhuisd naar Vathorst in Amersfoort.