UITVERKOCHT: Blikopeners - Hoezo oud? Door Hans Koot

30 maart 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis (met lunch)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We worden steeds ouder en dat merken we op allerlei manieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam en dus ook met onze hersenen als we ouder worden? En hoe houden we hoofd en hart lenig? Emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspsychopathologie Hans Koot (1950) neemt ons mee door het proces van ouder worden en wat we kunnen doen om psychologisch fit te blijven.

Aanmelden

Waar artsen en neurologen wijzen op het belang van bewegen, voeding en slaap komt er de laatste tijd ook meer plaats voor goede denkgewoonten over ouder worden en is er meer oog voor individuele verschillen. Hans Koot neemt ons mee langs de toppen en dalen van de veroudering en laten zien hoe mensen met een verschillende persoonlijkheid daar gezond mee kunnen omgaan. 

Over Hans Koot

Hans Koot (1950) is emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspsychopathologie. Na zijn opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een periode bij kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werd hij in 2002 hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Koot woont sinds 2005 in Baarn.

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Leusden. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Fit & Vitaal

Deze lezing is onderdeel van het Fit & Vitaal jaarprogramma 2022-2023. Tot en met april 2023 zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen.