Kinderboekenfestival Gi-ga-groen!

16 oktober 2022, van 13:00 tot 17:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Volwassenen € 5,- (inclusief koffie) | Kinderen € 10,-

We sluiten de Kinderboekenweek feestelijk af met het grootse Kinderboekenfestival. Het thema van dit jaar is: Gi-ga-groen! Doe mee aan de workshops, kom luisteren bij het voorlezen of kijk je ogen uit bij de voorstellingen. Het Kinderboekenfestival is zondag 16 oktober in de Bibliotheek het Eemhuis.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Zo ook bij de Bibliotheek Eemland!

Met o.a.

• Muzieksafari: Wie gaat mee op ontdekkingstocht door de jungle van muziek? Ga op zoek naar trompetterende olifanten, fluitende vogels en fladderende vlinders. Als je ze gevonden hebt, kun je de instrumenten zelf ook proberen. Tijdens de muzieksafari maken kinderen op een speelse manier kennis met allerlei muziekinstrumenten en hun geluiden.
  • Voorstelling Nooitgenoeg, een wollig eitje, waardig gedragen door een blad aan de tak van een appelboom, ligt hoog en droog te wachten in de zon. Op een dag komt het eitje uit en ziet een rupsje het licht. Geïnspireerd door het wereldberoemde prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Klik hier voor meer informatie.
  • Voorstelling De Krekel en de Mier, een beeldende voorstelling over de waarde van vriendschap en het maken van persoonlijke keuzes. Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine. Avond na avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Klik hier voor meer informatie.
  • Voorstelling Meester Grrrrroen. Klik hier voor meer infromatie.
  • Ouder- en kindcollege Palmen op de Noordpool Klik hier voor meer informatie.
  • Rondleiding bij Kunsthal KAdE: Buitenkansje! Een verhaal over een mysterieuze muur, een mini-rondleiding door de tentoonstelling BAKSTEEN en zelf een muurtje metselen. Steengoed!
  • Natuurbelevenissen met het Groene Huis
  • Workshops:

Schrijven: Leer schrijven met Mijke Pelgrim. Klik hier voor meer informatie.

Theater: Gordijnen dicht, spotlights aan en gaan! Laat het theaterdier in jou maar los!

Werken met groen: Knutsel met allerlei groene materialen iets mooi uit de natuur! Een dier of een insect, een bloem of een boom…

Dieren Dansjes: Lekker stampen als een olifant. Of op één been staan als een flamingo. Of heen en weer springen als een aap! Het kan allemaal in Dierendansjes

• GI-GA Geel: Wat ga jij bouwen met deze enorme berg gele lego?
  • Voorlezen: Even lekker wegdromen bij een mooi verhaal, de VoorleesExpress leest voor met het vertelkastje.

Ook tijdens de Kinderboekenweek

• Voorleesfeestje: Hallo-o-o daarboven!

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we voor uit 'Hallo-o-o daarboven!' van Farine Matthew, een vertederend verhaal over een jonge vos die over zijn verzameling vertelt.

woensdag 5 oktober 2022, 14:15

de Bibliotheek Achterveld

de Bibliotheek Vathorst

de Bibliotheek het Eemhuis

de Bibliotheek Leusden

• Voorleesfeestje: Lala's woorden

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we voor uit 'Lala's woorden' van Gracey Zhang. Woensdag 5 oktober bij de Groene Inval.

De Groene Inval

Bekijk alle activiteiten