Lezing - Eens ging de zee hier tekeer

21 september 2022, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Woensdag 21 september: HetCULTUURplatform organiseert als afsluiting van de septemberKUNSTmaand samen met Museum Spakenburg, Bibliotheek Bunschoten en Bruna Bunschoten CULTUREELcaf├ę over de geschiedenis van Spakenburg 'Eens ging de zee hier tekeer'. Dit zal plaatsvinden in de Bibliotheek Bunschoten.

Programma

  • Presentatie Eva Vriend: over haar boek 'Eens ging de zee hier tekeer' en haar betrokkenheid bij de gelijknamige NPO-serie.
  • Cees Hopman over de Spakenburgse ondernemingen na afsluiting van de Zuiderzee
  • Fragmenten uit de docu-serie van Lokale Omroep Spakenburg (LOS) over de geschiedenis van Bunschoten-Spakenburg 
  • Opening expositie 100ste geboortedag kunstschilder Klaas Zwaan door Museum Spakenburg met de mogelijkheid om de nieuwe expositie gelijk te bewonderen!

Aanmelden

De organisatie stelt het op prijs als je je aanmeldt in verband met de catering en het reserveren van het aantal plaatsen. 

Aanmelden

Eva Vriend

Eva Vriend (Noordoostpolder, 1973) is schrijver en historicus. Ze groeide op als boerendochter in Luttelgeest, studeerde geschiedenis in Groningen en werkte voor diverse media. Ze is auteur van de bestsellers Het nieuwe land (2012), De helpende hand (2016) en Eens ging de zee hier tekeer (2020).

Voor haar boeken baseert ze zich op historisch onderzoek en vele interviews, meestal met oudere mensen. Filterkoffie drinken met senioren is een van haar favoriete bezigheden. Haar nieuwe boek gaat over Schokland (2024).

Naast haar werk als schrijver geeft Eva freelance les aan de School voor Journalistiek in Zwolle en begeleidt ze een Schrijfgroep in de Penitentiaire Inrichting in Lelystad. Ze publiceert af en toe in tijdschriften als De Groene Amsterdammer en Hard Gras.

Cees Hopman

Tijdens de lezing komt Cees Hopman ook spreken. Leuk om te weten is dat hij te zien is in de vierde aflevering van de serie "Eens ging de zee hier tekeer" en hij komt vertellen over ondernemende Spakenburgers. 

Klaas Zwaan

In Museum Spakenburg is vanaf 22 september de schilderijen expositie te zien van Klaas Zwaan. De schilderijen laten oud Bunschoten-Spakenburg zien.  Na afloop van de lezing nemen we u alvast mee langs zijn mooie werken.

Samenwerking

De lezing "Eens ging hier de zee tekeer" is in samenwerking met het Cultuur Platform Bunschoten en Museum Spakenburg georganiseerd.


Bruna

Op de avond tijdens de lezing is ook Bruna Bunschoten aanwezig met de boeken van Eva Vriend, zodat je met mooi exemplaar naar huis kan gaan.