Dwarsliggen en zingeving?! In gesprek met Aafke Romeijn

9 maart 2020, 20:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Vrije gift

Op maandag 9 maart om 20.00 uur komt Aafke Romeijn, op uitnodiging van de Bibliotheek en Zincafé Leusden, naar de Bibliotheek Leusden voor een lezing en gesprek in het kader van het boekenweekthema: Rebellen en Dwarsdenkers.

Aafke Romeijn (1986) is een veelzijdig talent. Zij is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop en is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. Daarnaast is zij journaliste en schrijver. In april 2018 kwam haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers. Deze sciencefiction roman gaat over een groep studenten die de wereld wil redden van de ondergang. Centraal staat de jonge vrouw Hava die lijdt aan kleurloosheid: een aandoening die epidemische vormen aanneemt in Europa. In 2020 zal haar eerste poëziebundel Leegstand verschijnen. Het zijn gedichten over depressie en failliete winkelketens.

Op 9 maart zal Aafke Romeijn in gesprek gaan over de vragen in hoeverre zij dwarsligger is en wat haar leven zin en betekenis geeft.

Vrije gift

Zin in koffie of thee? Deze zijn gratis bij aanvang van de avond. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Avonden door Zincafe kunnen alleen doorgang vinden met uw steun. We stellen uw vrijwillige bijdrage - met als richtbedrag tenminste € 5 - zeer op prijs! Bij de uitgang staat een mand voor uw donatie, waarvoor hartelijk dank. Ook is het mogelijk om met de GIVTapp op uw mobiel te betalen.

Deze lezing wordt samen met Zincafé georganiseerd.

Boekenweek

De 85ste Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart is, staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. De Bibliotheek Eemland heeft deze week extra activiteiten.

Foto: Marc Deurloo