GEANNULEERD: Van poepluiers tot Pavarotti. Door Liza van der Peijl

20 maart 2024, van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Hoogland

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Liza van der Peijl heeft jaren in Toscane gewoond en nog steeds een grote passie voor Italië. Ze droomt ervan om ooit weer terug te verhuizen en daarom voedt ze haar kinderen tweetalig op. Ondeugende Elio zorgt voor zoveel inspiratie dat Liza niet anders kon dan er een boek over te schrijven, uiteraard aangelengd met een flinke dosis fantasie. Tijdens de Boekenweek vertelt zij over haar boek 'Van poepluiers tot Pavarotti'.

Let op: De lezing van 20 maart in Hoogland gaat helaas niet door. De lezing van 22 maart, 20.00 uur in de Bibliotheek Vathorst gaat wel door.

Van poepluiers tot Pavarotti

In Van poepluiers tot Pavarotti emigreert Mare voor een jaar met baby en peutertweeling naar Italië, die daar de boel meteen op stelten zetten.

Fulltime huismoeder Mare denkt even dat ze droomt als de vacature voor een droombaan in een Toscaans kasteel binnenkomt in haar mailbox. Want haar leven is misschien niet helemaal gelopen zoals ze had gedacht toen ze operazang studeerde aan het conservatorium van Siena… Samen met haar gezin vertrekt Mare tot haar grote vreugde voor een jaar naar Italië. Maar met een baby en een peutertweeling zetten ze het stadje in no time op z’n kop en drijven ze hun bemoeizuchtige buurvrouw Poppi tot wanhoop.

Als Mare uiteindelijk haar nieuwe baas ontmoet, is de chaos compleet. Het is Luca, haar jaloerse Italiaanse ex! Alsof dat allemaal niet erg genoeg is, lijkt ook haar man Alex iets te verbergen. Wat blijft er nog over van Mares Toscaanse droom?

Liza Rebecca van der Peijl

Liza van der Peijl (31) zingt, schrijft en praat. In haar werk als operazangeres en docente Italiaans maakte ze al van alles mee. Sinds haar man Stephan en zoontjes Elio (3) en Enea (1) daarbij zijn gekomen, is er geen houden meer aan. Iedere dag weer nieuwe avonturen, van groot tot heel erg klein. Liza heeft jaren in Toscane gewoond en nog steeds een grote passie voor Italië. Ze droomt ervan om ooit weer terug te verhuizen en daarom voedt ze haar kids tweetalig op. Ondeugende Elio zorgt voor zoveel inspiratie dat Liza niet anders kon dan er een boek over te schrijven, uiteraard aangelengd met een flinke dosis fantasie.

Volg Liza ook op Instagram via @lizaschrijft