Meespeelvoorstelling Moppereend (3-7)

29 januari 2020, van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Op woensdag 29 januari is er vanwege De Nationale Voorleesdagen een Meespeelvoorstelling met het thema Moppereend in de Bibliotheek Leusden. Deze voorstelling, voor peuters en kleuters, wordt gegeven door Margreet Boon. Iedereen kan meespelen in het verhaal over Moppereend, en zo ervaren hoe het is om heel erg mopperig te zijn, of juist heel erg blij te zijn!

De voorstelling duurt een half uurtje en is gebaseerd op het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Moppereend gaat gedurende het prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Aanmelden

Onze adviesleeftijd voor deze activiteit is 3 tot 7 jaar, maar alle kinderen zijn welkom. De toegang voor de voorstelling is gratis. Wel weten we graag hoeveel kinderen er komen. Aanmelden kan met de oranje knop.

Vier van 22 januari t/m 1 februari De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Eemland. Bekijk het hele programma op onze website.