International Storytelling - Mezrab, house of stories

24 maart 2024, van 17:00 tot 19:30 | KAdECafé, Eemplein 75

Kosten: Vrijwillige bijdrage/Pay what you can

On Sunday afternoon, March 24, The Night of Literature, in collaboration with Library Eemland and Mezrab, will host an international storytelling event in KAdECafé. Some of the best storytellers from Amsterdam will come to Amersfoort, complemented by storytellers from the local community. The storytellers come from different backgrounds.

Bekijk de Nederlandse tekst onderaan deze pagina.

Please note: The presentation and stories will be in English.

Presentation by Fernando (Fer) Rodil. Fer, an Argentinian director and storyteller with over 15 years of experience in the Buenos Aires theater scene. He’s also a screenwriter, writing series for HBO, Amazon Prime, and Disney+, and producing web series. In 2020, he moved to the Netherlands. He now teaches storytelling at Mezrab Storytelling School, performs and teaches comedy, and directed shows featured in several Dutch festivals.

Mezrab is a cultural center in Amsterdam that contributes to keeping alive the ancient art of storytelling. Founded in 2004 by storyteller and musician Sahand Sahebdivani, Mezrab aims to continue the Iranian musical and storytelling tradition of his parents as an Iranian refugee. The center creates an international ambiance within a local context, fostering feelings of inclusivity, solidarity, and engagement among both the audience and the artists. In Amersfoort, too, a combination of international and local storytellers will take place.

Workshop

On the same day you can participate in a workshop Personal stories by Fernando Rodil at the library Eemland in Amersfoort. In this workshop of 3 hours, you’ll learn how to create powerful personal stories, built from your own memory. If you want and dare, you can tell your story for an audience during the International Storytelling event.

Informatie in het Nederlands

Mezrab is een cultureel centrum voor storytelling dat bijdraagt aan het in leven houden van de eeuwenoude kunst van het verhalen vertellen. Een paar van de beste vertellers komen uit Amsterdam naar Amersfoort. De line-up wordt aangevuld met vertellers uit Amersfoort. Alle vertellers hebben een andere achtergrond. Aanmelden is niet nodig.

Mezrab is opgericht in 2004 door verhalenverteller en muzikant Sahand Sahebdivani. Als Iraanse vluchteling wilde hij de Iraanse muzikale en storytellingtraditie van zijn ouders voortzetten. Mezrab creëert een internationale ambiance in een lokale context. Hierdoor ontstaat een gevoel van inclusiviteit, solidariteit en betrokkenheid bij publiek en de artiesten.

Ook in Amersfoort wordt gezocht naar een combinatie van internationale en lokale vertellers. Op zondagmiddag 24 maart verzorgen zij in samenwerking met De Nacht van de Literatuur een internationale vertellersmiddag. Een paar van de beste vertellers komen uit Amsterdam naar Amersfoort. De line-up wordt aangevuld met vertellers uit Amersfoort. Alle vertellers hebben een andere achtergrond.

Let op: De presentatie en de meeste verhalen zijn in het Engels.

Workshop

Op 24 maart van 13.30 - 16.30 uur is de workshop 'Personal stories'. Een Engelstalige workshop waarbij deelnemers in 3 uur een persoonlijk verhaal leren te vertellen. Deelnemers van de workshop mogen tijdens de verhalenmiddag op het podium hun verhaal vertellen als zij dat willen.