Minecraft Bouwwedstrijd

24 oktober 2022, van 14:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Hoogland

Kosten: €5,-

Minecraft Bouwwedstrijd

Samenwerken, creativiteit en leren programmeren: dit komt allemaal samen in Minecraft. Met dit immens populaire spel leren kinderen al deze vaardigheden door in teamverband een opdracht uit te voeren. Dit doen ze door te bouwen met de digitale blokken van het spel. Op maandag 24 oktober is er een Minecraft Bouwwedstrijd in de Bibliotheek Hoogland.

Op deze dag doe je mee aan een bouwwedstrijd waarin jongeren in teams aan de hand van een themaopdracht de strijd met elkaar aan gaan voor het beste bouwwerk. Leuk voor de leeftijd 8-12 jaar.

Meer van het Medialab

• Minecraft Bouwwedstrijd

maandag 24 oktober 2022, van 14:00 tot 16:30

de Bibliotheek Hoogland

• LEGO WeDO

Kom bouwen met LEGO en breng jouw modellen tot leven door ze te programmeren!

dinsdag 25 oktober 2022, van 10:00 tot 12:00

• LEGO Mindstorms

Ben jij klaar voor de grootste LEGO uitdaging? In deze workshop gaan we met LEGO een robot bouwen en programmeren.

dinsdag 25 oktober 2022, van 13:00 tot 16:00

• Kettingreactie Machine

Wat hebben dynamiet, een bowlingbal, een vergrootglas en een kat met elkaar gemeen? Allemaal dingen die je kan gebruiken om kettingreacties te bouwen.

woensdag 26 oktober 2022, van 10:00 tot 12:00

• BeeBot

De Bee Bot is een gezellig programmeerbaar bijtje! Jij mag voor hem de route uitstippelen die hij moet afleggen.

woensdag 26 oktober 2022, van 14:00 tot 15:00

de Bibliotheek Hoogland | 4-7 jaar