Nacht van de Literatuur

18 september 2021, van 20:00 tot 23:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Live plekken €25,- (inclusief koffie/thee), online plekken €7,50

Nacht van de Literatuur

De Nacht van de Literatuur, die op zaterdag 18 september in de Bibliotheek het Eemhuis is, ontvangt dit jaar Tommy Wieringa, Tobi Lakmaker en Auke Hulst. Daarnaast treedt de nieuwe stadsdichter van Amersfoort op en is er muziek van singer-songwriter Emmalou.

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa is schrijver, columnist en scenarist. Hij schreef onder andere de romans 'Alles over Tristan' (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, 'Joe Speedboot'. In mei 2009 verscheen 'Caesarion', dat op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013. In oktober 2017 verscheen zijn verpletterende roman 'De heilige Rita' over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. 'De heilige Rita' is bekroond met de Bookspot Lezers- en Literatuurprijs, publieksprijs Gouden Boekenuil en de Inktaap.

Auke Hulst

Auke Hulst is schrijver, literatuurcriticus, journalist en muzikant. In september verschijnt zijn nieuwste roman 'De Mitsukoshi Troostbaby Company’, waar de verwachtingen hoog van zijn. Zijn succesvolle derde roman 'Kinderen van het Ruige Land' (2012) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs, werd bekroond met de Cutting Edge Award 2013, en de Langs de Leeuw Literatuurprijs. Ook de in 2015 verschenen dystopische roman 'Slaap zacht, Johnny Idaho' en de in 2016 verschenen roman 'En ik herinner me Titus Broederland' kregen vele nominaties en prijzen.

Tobi Lakmaker

Sofie Lakmaker

Tobi Lakmaker is schrijver en columnist. ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ is zijn alom geprezen debuutroman waarin hij zijn liefdesleven en de eenzame worsteling met zijn gender beschrijft. Het boek gaat verfilmd worden door het duo Halina Reijn en Carice van Houten.

Het hele programma van de Nacht van de Literatuur vindt dit jaar plaats in de Bibliotheek het Eemhuis waar we voorlopig uit gaan van maximaal 100 bezoekers. Een volledige Nacht van de Literatuur op de bekende en onbekende prachtige (erfgoed)locaties vindt weer plaats in het laatste weekend van de Boekenweek 2022.

De kaarten voor fysieke plekken en de kortingskaarten voor WAP-leden zijn al uitverkocht.

Foto's: Willemieke Kars en Mark Uyl

We Are Public

Leden van We Are Public (cultuuroptimisten met een kaart) hebben gratis toegang. Onbeperkt toegang tot de beste cultuur voor € 17,- per maand. Meer informatie (o.a. over het programma) op wearepublic.nl.