Nacht van de Literatuur

10 april 2022, van 19:00 tot 22:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Schrijvers apart: € 10,- | Combinatieticket € 17,50

Tijdens de Boekenweek zijn Arnon Grunberg en Lale Gül te gast bij de Nacht van de Literatuur. De schrijvers worden geïnterviewd door Onno Blom. De Nacht van de Literatuur vindt plaats op zondag 10 april in de Bibliotheek het Eemhuis.

Arnon Grunberg 21.00 - 22.30 uur

Arnon Grunberg is de trotse eigenaar van de grootste oeuvreprijs in de Nederlandse literatuur, de P.C. Hooftprijs. Grunberg werd bij zijn daverend ontvangen debuut Blauwe maandagen (1994) al vergeleken met een jonge Gerard Reve. De roman werd een internationaal succes. Vele romans, columns, essaybundels, poëzie, filmscenario’s en toneelstukken verder mag worden geconcludeerd dat Grunberg met niemand meer te vergelijken is; het Grunberg-universum is groots en nog altijd uitdijend. Zomaar twee hoogtepunten zijn de roman De Asielzoeker (2003, AKO Literatuurprijs, F. Bordewijkprijs) en Tirza (2006, Libris Literatuurprijs, Gouden Uil). Uiteraard komt op 10 april zijn nieuwste roman De dood in Taormina ook aan bod.

Lale Gül 19.10 - 20.30 uur

Niet veel schrijvers winnen meteen de NS Publieksprijs met hun debuut. Lale Gül wel. In haar debuutroman Ik ga leven (2021) schrijft Gül over haar jeugd in een conservatief moslimgezin in het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Ze doet dat door hoofdpersoon Büsra op te voeren, die in een ongekend eerlijk relaas met veel humor en openheid de grenzen onderzoekt van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Het boek werd een enorme bestseller, en dat terwijl literatuurcritici veel behoudender op het debuut reageerden, of in Güls eigen woorden: ‘Ik heb alleen maar slechte recensies gekregen.’ Sinds het verschijnen van het boek, tot op de dag van vandaag, ontvangt Gül ernstige bedreigingen uit streng-islamitische kringen.

Tickets

Let op: Kaarten zijn voor zowel leden als niet-leden te bestellen. Voor leden vragen we een lidnummer. Deze is niet verplicht om in te vullen.

Voor We Are Public hebben we speciale actiekaarten beschikbaar onder de combinatietickets.

Onno Blom

Onno Blom is auteur en sinds 2011 is hij literair recensent voor de tijdschriften Vrij Nederland en George Magazine, en de dagbladen Trouw en De Standaard. Vanaf september 2012 is hij een van de drie vaste medewerkers van de boekenrubriekvan het radioprogramma TROS Nieuwsshow op zaterdagochtend. Ook is hij regelmatig te gast in het programma OBA live van HUMAN. Anno 2021 schrijft Blom voor de boeken-katern van de Volkskrant.

In samenwerking met:

Verder tijdens de Boekenweek