Open Senia Leesclub over 'Moeders zondag' van Graham Swift

31 maart 2021, 12:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heb je nu de kans om het eens te proberen. Op woensdag 31 maart organiseren de Bibliotheek Baarn en Senia leesclubs een open leesclub over het boek 'Moeders zondag' van Graham Swift.

Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia leesclubs, zal het gesprek leiden. Bij deze boekbespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur. En discussievragen waarmee je ongeveer 2 uur aan de praat bent. Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het belangrijk dat je het boek hebt gelezen. Bij het aanmelden krijg je daarom een exemplaar te leen. Tijdens de boekbespreking krijgen deelnemers ook informatie over de werkwijze van Senia Leesclubs en is er de mogelijkheid om je aan te melden om deel te nemen aan een leesclub.

Over 'Moeders zondag'

30 maart 1924: 'Moeders zondag', de jaarlijkse dag waarop het Engelse huispersoneel vrij kreeg om moeder te bezoeken. Een prachtige lentedag, maar het intelligente 22-jarige dienstmeisje Jane Fairchild (zij zal zich later tot een bekend schrijfster ontwikkelen) is niet naar haar moeder: ze is vondeling. Ze ligt naakt na te genieten op het bed van Paul Sheringham, de enige zoon van een naburige welgestelde familie die niet in de Eerste Wereldoorlog sneuvelde en met wie zij al jarenlang een geheime liefdesrelatie onderhoudt. Paul loopt ongekleed door de zonovergoten kamer, 'zorgeloos als een of ander naakt dier'. Hij moet naar een lunchafspraak met zijn 'verstandsverloofde', maar hij haast zich vooralsnog niet. Beiden realiseren zich de consequenties van de verloving voor hun relatie. De uiterst gedetailleerd en zeer sensueel beschreven idylle verhevigt de hartverscheurende wending die deze 'bijna junidag in maart' uiteindelijk krijgt. Maar dit verhaal blijft niet zozeer in herinnering om de plot; wat het onvergetelijk maakt, is de bedwelmend mooie vertelling.

Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl. Je ontvangt de leeswijzer digitaal.