Open Senia leesclub over Nachtschrijver van Jannie Regnerus

29 maart 2021, 19:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heb je nu de kans om het eens te proberen. Op maandag 29 maart organiseren de Bibliotheek het Eemhuis en Senia leesclubs een open leesclub.

Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia leesclubs, leidt het gesprek. Bij deze boekbespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur. En discussievragen waarmee je ongeveer 2 uur aan de praat bent. Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het belangrijk dat je het boek hebt gelezen. Bij het aanmelden krijg je daarom een exemplaar te leen. Tijdens de boekbespreking krijgen deelnemers ook informatie over de werkwijze van Senia Leesclubs en is er de mogelijkheid om je aan te melden om deel te nemen aan een leesclub.

Over Nachtschrijver

Een restaurator besluit een blinde dichter die het Friese landschap waarin zij opgroeide beeldend weet te beschrijven op te zoeken tijdens zijn kampeervakantie. In intieme gesprekken verkennen ze er de werking van het geheugen, de verbeelding en het scheppingsproces. Een pareltje, deze compacte roman die de thema’s opgroeien, waarnemen, licht en duisternis op zintuiglijke wijze verbeeldt.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis. Omdat de pop-up leesclub in de avonduren is, is deelname uitermate geschikt voor jongere deelnemers, die overdag werken en/of jonge kinderen hebben. Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl. Je ontvangt de leeswijzer digitaal.

Corona

Mochten de beperkende maatregelen rondom Corona dan nog steeds gelden, dan ontvangt u bericht over of we het uitstellen, danwel online laten plaatsvinden.