Ouder-en-kind-college van ‘Stand-up Bioloog’ Geert-Jan Roebers

14 oktober 2022, van 19:00 tot 20:30 | Cultuurhuis Woudenberg

Kosten: gratis

Aansluitend bij de Kinderboekenweek Gi-ga-groen en de WAUW!week geeft Geert-Jan Roebers een lezing voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders, over zijn werk als bioloog en schrijver, het belang van diversiteit in de natuur, klimaatverandering, duurzaamheid en energie. Vrijdag 14 oktober in de Bibliotheek Woudenberg.

Geert-Jan Roebers werd in zijn jeugd gegrepen door twee grote mysteries: het leven en het heelal. Hij bracht vele nachtelijk uren door bij de plaatselijke sterrenwacht en de landelijke sterrenclub maar koos toch voor het leven en ging biologie studeren in Utrecht met als hoofdvakken onderwijskunde en zeebiologie.

Hij werkte zeven jaar bij het Wereld Natuur Fonds, onder andere als hoofdredacteur van het jeugdblad TamTam. Daar begon hij met het schrijven voor kinderen over de natuur.

Naast tijdschriftartikelen, lesmateriaal en commerciële uitgaven – waaronder Albert Heijns superdieren-plaatjes! – schreef hij een serie jeugdboeken over dieren. Bekende titels zijn Ben niet bang voor de wilde dieren en Zij de cobra? Wij de adder! over de bijzondere dieren in ons eigen land.

Dit jaar verschenen van zijn hand Briljante planten en Soortenschat, de 'Kindercanon van de natuur in de Lage Landen'.

Als Roebers vertelt hangt iedereen aan zijn lippen, altijd komt hij op de proppen met bijzondere en vaak grappige verhalen. Als het publiek vragen stelt, komen er vanzelf weer nieuwe verhalen opborrelen.

Ook tijdens de Kinderboekenweek

• Voorleesfeestje: Hallo-o-o daarboven!

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we voor uit 'Hallo-o-o daarboven!' van Farine Matthew, een vertederend verhaal over een jonge vos die over zijn verzameling vertelt.

woensdag 5 oktober 2022, 14:15

de Bibliotheek Achterveld

de Bibliotheek Vathorst

de Bibliotheek het Eemhuis

de Bibliotheek Leusden

• Voorleesfeestje: Lala's woorden

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we voor uit 'Lala's woorden' van Gracey Zhang. Woensdag 5 oktober bij de Groene Inval.

De Groene Inval

Bekijk heel het programma