Özcan Akyol en Anna van den Breemer

18 november 2023, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: €12,50 - inclusief koffie/thee en boek Heel Nederland Leest

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer vormen een echt schrijvershuishouden. Op 18 november spreken ze samen in het Eemhuis over hun boeken, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben.

Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben twee kinderen.

Kaartje kopen

Over Özcan Akyol

Özcan Akyol (1984), ook wel bekend als Eus, is schrijver, columnist en presentator. Hij debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus en ontwikkelde zich daarna tot een creatieve duizendpoot. Hij schreef ook de roman Toerist en op 16 oktober 2023 verschijnt zijn derde boek Afslag 23 bij uitgeverij Prometheus. Eus is ook bekend als televisiepresentator met succesvolle titels als Sterren op het Doek, De Geknipte Gast en Eus’ Boekenclub.

Over 'Afslag 23'

In Afslag 23 doet het hoofdpersonage, een jongen die opgroeit aan de zelfkant van de maatschappij, zijn uiterste best om na schade en schande iets van zijn leven te maken. Hij heeft de perfecte vriendin, vindt een baan als vertegenwoordiger en reist in die hoedanigheid kriskras door Nederland. Terwijl zijn leven op papier er per jaar beter gaat uitzien, voelt hij zich steeds kleiner worden en vraagt hij zich af wat er nog werkelijk van hem is overgebleven, vooral als hij naar zijn twee beste vrienden kijkt. In zijn poging om iets te vinden wat goed bij hem past, raakt hij vooral zichzelf kwijt. Dat leidt tot oude gewoonten, die niet per se door iedereen worden gewaardeerd.

Verschijningsdatum: 16 oktober 2023

Over Anna van den Breemer

Anna van den Breemer is schrijfster en journalist. Ze schrijft over ouderschap, opvoeden, de balans tussen werk en privé, carrière, emancipatie en zelfontwikkeling. In de populaire Volkskrant-rubriek ‘Iedereen doet maar wat’ behandelt ze elke week een opvoedkwestie. Ook presenteert ze de Minder Werken-podcast voor de Volkskrant.

In 2023 verscheen van haar hand de thriller Het perfecte zusje. Het boek werd heel goed ontvangen en beleefde al snel herdrukken.

Over 'Het perfecte zusje'

Patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. De vermissing van een tienermeisje in de bossen rondom Zeist gooit Gaby’s leven overhoop. Alles doet haar denken aan de gruwelijke moord uit haar jeugd, waarvoor haar bloedeigen broer is gearresteerd. Heeft hij weer toegeslagen? Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden.

Heel Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Heel Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Sonny Boy van Annejet van der Zijl cadeau van de bibliotheek. Je krijgt dit boek bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek halen bij de Bibliotheek.