Pop-up leesclub over 'Wij zijn licht' van Gerda Blees

11 augustus 2021, 10:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heb je nu de kans om het eens te proberen. Op woensdag 11 augustus organiseren de Bibliotheek het Eemhuis en Senia leesclubs een pop-up leesclub.

Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram wordt het boek 'Wij zijn licht' van Gerda Blees besproken. De 36-jarige Gerda Blees was met haar debuutroman 'Wij zijn licht' een van de winnaars van de literatuurprijs van de Europese Unie. Tevens werd zij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. 'Wij zijn licht' is gebaseerd op een ware gebeurtenis. In spirituele woongroep Klank en liefde proberen de bewoners te leven van licht, lucht en liefde en vrijwel zonder voeding te overleven. Als één van hen overlijdt door ondervoeding, komt de politie en worden de overige drie leden van de woongroep in de cel gestopt. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken.

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur en discussievragen. Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt je bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl.