GEANNULEERD: Pop-up leesclub over 'Uit het leven van een hond' van Sander Kollaard

12 augustus 2021, 10:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Pop-up Leesclub

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heb je nu de kans om het eens te proberen. Op woensdag 12 augustus organiseren de Bibliotheek Leusden en Senia leesclubs een pop-up leesclub.

Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram wordt het boek 'Uit het leven van een hond' van Sander Kollaard besproken. Sander Kollaard over 'Uit het leven van een hond':
"Binnen tien pagina’s had ik de toon en melodie te pakken. Ik had een simpel idee: een wat oudere man met een oudere hond, en dan één dag lang. Geen gewichtig thema, geen gewichtig plot. Proberen te zien en te beschrijven wat er interessant is aan zo’n dag – van een doodgewone man, met een doodgewoon leven. Ik had geen schema, geen schetsen. Ik voelde een zekere euforie toen ik de toon had, maar ook angst en twijfel. Het begin laat ik altijd lezen door mijn vrouw, Susanna. Om voor het eerst te zien hoe iets valt. Dat is altijd spannend, maar gelukkig viel het goed."

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur en discussievragen. Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt je bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.