Schrijverscafé: Nikki Dekker over ‘Een voorwerp dat nog leeft’

2 februari 2020, 15:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Het Schrijverscafé is een reeks lezingen die om de twee maanden plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden. De spreker is altijd een Eemlandse auteur. Op zondag 2 februari is het de beurt aan Nikki Dekker over haar boek ‘Een voorwerp dat nog leeft’.

In de essays en gedichten in ‘Een voorwerp dat nog leeft’ verbindt Nikki Dekker persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme. Ze schrijft over systemen, onderzoekt en bevraagt die, en wijst ons op de paradoxen waarin we ons bevinden. Welke vrijheden geven we ons lichaam, onze carrière en ons liefdesleven in een wereld die bepaald wordt door macht en marketing? ‘Een voorwerp dat nog leeft’ is een gedachtecircus over activisme en magie, maar ook over een persoonlijke strijd.

De zaal gaat om 15.00 uur open.

Deze activiteit wordt in samenwerking met Cultuurkoepel Leusden georganiseerd.

Fotocredit: Gaby Jongenelen Fotografie