Sofari naar Ladakh India

17 december 2022, van 11:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een Sofari is een virtuele reis. Een lokale expert laat je zijn stad zien, met behulp van een videoverbinding. Wat je ziet is echt, live en dus ook onvoorspelbaar. We gaan samen met gids Javeed naar Thiksey klooster in Ladakh, India.

Sofari

In het Eemhuis kun je de mysterieuze Indiase deelstaat Ladakh bezoeken. Met behulp van een live videoverbinding laat de ervaren gids Javeed jou het beroemde Boeddhistische Thiksey klooster zien. We bezoeken eerst een markt waar verschillende offerandes gekocht worden. Daarna loop je naar boven naar het klooster waar je de monniken kunt ontmoeten.

Het is een interactief bezoek. Deelnemers kunnen de gids vragen stellen en bepalen samen waar we heen gaan en met wie ze in gesprek gaan. Een Sofari is een sociaal evenement. Je ervaart het samen. Muziek, smaken en geuren zijn onderdeel van de ervaring.

Kennis van de Engelse taal is nodig. 

Over Thiksey klooster

Ladakh staat bekend om zijn prachtige boeddhistische kloosters. Waarschijnlijk de meest bekende en meest bezochte hiervan is die in Thiksey. Dit klooster heeft veel gelijkenissen met het Potala paleis in Lhasa en heeft 12 verdiepingen. Het wordt nog bewoond door vele monniken. In het klooster zelf is ook veel te zien, met mooie gebedsruimtes en schitterende Buddha beelden. Het ligt op een hoogte van 3600 meter, wat goed te zien is aan het woestijnachtige landschap in de omgeving. Het uitzicht op Indusvallei is adembenemend.

Tickets