Tegenlicht Meet Up 033 - Mijn club; over discriminatie, racisme en seksisme in de sport

12 oktober 2022, van 19:00 tot 21:00 | KAdECafé in de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Op woensdag 12 oktober is er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Deze keer gaat het over het thema 'Mijn club; over discriminatie, racisme en seksisme in de sport'.

In de VPRO Dorst documentaire Mijn club nemen makers Hilde Barwegen en Sophie Schwartz de voetbalwereld onder de loep. En dan zie je: niet iedereen speelt een eerlijke wedstrijd. Homofobie, racisme en seksisme vormen in het voetbal nog steeds een groot probleem. Wat als je niet voldoet aan het typische plaatje van een voetballer?

Dit geldt voor de voetbalwereld, maar natuurlijk ook in andere sportgebieden. We spreken erover met de gasten en met u als publiek.

We kijken de uitzending terug vanaf 19:00 uur voor wie dat wilt. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.