Tegenlicht Meet Up 033 - Mobiliteit van morgen

13 september 2022, van 19:00 tot 21:00 | KAdECafé in de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Op dinsdag 13 september is er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Deze keer gaat het over het thema 'Mobiliteit van morgen'. Hoe verplaatsen wij ons in de toekomst? Twee toekomstdenkers nemen innovaties onder de loep die mobiliteit voor het jaar 2040 duurzaam en toekomstbestendig kunnen maken.

Dat mensen zich in de toekomst minder zullen verplaatsen, dat ze minder gaan reizen en vliegen is grotendeels een illusie. De zogenaamde Marchetticonstante bepaalt dat de mens voor de woon-werkafstand gemiddeld 1 uur en 6 minuten per dag onderweg is, op welke manier dan ook. We gaan anno 2022 alleen sneller en verder reizen. Maar dat moet schoner, duurzamer, veiliger, slimmer en betaalbaar. Hoe kan mobiliteit in de toekomst minder beslag leggen op de planeet, de economie en de samenleving?

We kijken de uitzending terug vanaf 19:00 uur voor wie dat wilt. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.

Olaf Muller: Spreekt over de Air pod 2.0 auto die op lucht rijdt

Jocelyn Kemker de Kruif: Eigenaar Bureau voor fietsstimulering

Meer weten?

Meer weten over Tegenlicht Meetup's? Lees hier meer informatie en bekijk het volledige programma voor het najaar 2022.