Tegenlicht Meet Up 033 - De Toekomst van protest

10 maart 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 10 maart is er weer een Tegenlicht Meet Up. Dit keer gaat het over het thema protest. Wat is de toekomst van protest nu we niet alleen gedwongen worden afstand te houden, maar ook online aan steeds indringendere en verfijndere surveillance systemen worden onderworpen? De Meet Up vindt online plaats.

Het afgelopen jaar kregen we op diverse plekken in de wereld een voorproefje te zien van protest in een anderhalvemetersamenleving: duizenden mensen op één plein of veld, ruim van elkaar verwijderd, ieder keurig binnen een getekende cirkel op de grond. Actievoeren is sinds mensenheugenis verbonden met fysieke nabijheid: ‘schouder-aan-schouder’.

Sprekers

  • Anna la Verge [die/diens] is cultuursocioloog en Inner Activism coach. Als klimaat / social justice activist kent die de uitdagingen van het willen brengen van verandering. Nu begeleidt die activisten met de innerlijke uitdagingen die komen kijken bij hedendaagse activisme.
  • Joke Sickmann, de ‘grand dame’ van het protest in Amersfoort. Bekend en (bij gemeenteambtenaren en politici) berucht activist in Amersfoort. Zij heeft met de door haar opgerichte stichting Siësta heel wat bijzondere gebouwen voor de sloop weten te behoeden. 
  • Jeroen Thunnissen (32) is een bezorgde klimaatactivist voor Extinction Rebellion (XR). Hij is betrokken geweest bij diverse protesten en burgerlijke ongehoorzaamheidsacties. In Amersfoort helpt hij de lokale groep van XR te groeien en acties op te zetten.

Volg de Meet Up via Zoom


Kenniscloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform.