Tegenlicht Meet Up 033 - Samen grijs worden

16 november 2022, van 19:00 tot 21:00 | Keizaal in de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Als we zo doorgaan is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. Verwacht wordt dat over het hele land, honderden bejaardentehuizen zullen sluiten. De huidige generatie ouderen zal zich niet laten wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land worden kant en klare mantelzorgwoningen in tuinen getakeld als alternatief voor het oude bejaardenhuis en ontstaan alternatieven hoe we beter en langer thuis kunnen wonen.

We spreken erover met de gasten en met jou als publiek. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wilt. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.

Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls.

Sprekers

  • Afke van der Zwaard: Afke werkt bij Indebuurt033. Als stafmedewerker is ze vooral bezig met het thema 'Ouder worden' binnen het Amersfoortse welzijnswerk. Samenwerking in de wijk is daar een deel van.
  • Marion Hees, voorzitter KBO (Katholieke Bond van en voor Ouderen) Amersfoort, oprichter Hooglandse Maatjes.
  • Nynke Noordhof, zorgcoördinator Medische Missiezusters, cursus 'ouder worden voor beginners'

Aanmelden