GEANNULEERD: Tegenlicht Meet Up 033 - De digimens

15 december 2021, van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Tegenlicht Meet Up 033 - De digimens

Op woensdag 15 december is er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit keer gaat het over digitale mensen. Digitale mensen worden steeds empathischer en krijgen een grotere rol in onze levens. Kunnen zij ons helpen om maatschappelijke problemen op te lossen? Leven we in de toekomst parallel aan onze digitale medemens?

Kun je het je voorstellen? Je problemen bespreken met een digitale therapeut in plaats van met een echt mens? Virtuele assistenten zijn in opkomst en worden steeds beter in empathie en emotie. Zien of horen we straks nog het verschil tussen mens en machine?Misschien kunnen deze digitale mensen ons helpen bij het oplossen van structurele problemen zoals personeelstekorten in de zorg en het onderwijs. De vraag is of we dat moeten willen. In ieder geval zijn er ook allerlei (privacy)risico’s aan verbonden. VPRO Tegenlicht spreekt een aantal pioniers in de wereld van de digimens.

• Nog niet bekend

We kijken om 19.00 uur eerst de uitzending terug voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.

Kenniscloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform.