Tegenlicht Meet Up 033 - De race om de superbatterij

28 april 2021, van 19:30 tot 21:00 | (gedeeltelijk) in het Eemhuis of geheel online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 28 april is er weer een Tegenlicht Meet Up (oorspronkelijke datum 14 april). Dit keer gaat het over het thema de superbatterij. Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. De Meet Up vindt online plaats.

In deze meetup praten we met mensen uit de omgeving over waar zij mee bezig zijn, zouden willen en over wat zij als mogelijkheden zien. De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Efficiënte en effectieve opslag is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden. Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. En van het gebruik van ijzerpoeder als energiedrager tot gigantische blokkentorens die via het ophijsen van betonblokken energie opslaan en afgeven.

Sprekers

  • Marnix WagemakerWagemaker is professor en hoofd van de sectie ‘Storage of Electrochemical Energy’ (SEE) aan de TUDelft. Hij is met name geïnteresseerd in het opdoen van kennis over de ontwikkeling en verbetering van elektrochemische energieopslagprocessen in batterijen.  
  • René Pie, voormalige topsporter René Pie heeft ruime ervaring als consultant bij energievraagstukken. Hij is medeoprichter van Klimaatmissie Nederlandeeyoo en Kittey. Hij leidt complexe projecten op het gebied van woningverbetering, waarbij hij scherp oog heeft voor de politieke-, bestuurlijke- en commerciële belangen. 

Aanmelden

Afhankelijk van de landelijke maatregelen vindt de meetup plaats in het Eemhuis of (geheel of gedeeltelijk) online. Online kan je de Meetup hier volgen. We stellen het op prijs als je jezelf via de onderstaande knop van tevoren aanmeldt.


Kenniscloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform.