Verplaatst: Tegenlicht Meet Up 033 - The perfect me

25 augustus 2021, van 19:30 tot 21:00 | KAdECafé

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 25 augustus is er weer een Tegenlicht Meet Up in het KAdECafé. Dit keer gaat het over het thema mooi zijn. Mooi zijn heeft veel voordelen: je doet het beter op de relatiemarkt, bij het vinden van een baan, een huis en een netwerk. Maar wie bepaalt wat mooi is? En hoe ga je de competitie aan met je geïdealiseerde, digitale, zelf? LET OP: deze activiteit was eerst op 14 juli.

Dit thema sluit aan bij de tentoonstelling van KAdE. Bij 'Mirror | Mirror' laat de bezoeker zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie.

Sprekers

  • Carolien Arnold is onafhankelijk locatietheatermaker en artistiek leider van cultuurparticipatieprojecten. Daarnaast maakt zij vrij werk. Voor de tentoonstelling Mirror | Mirror ontwikkelde ze een serie experimenten waarin de bezoeker de confrontatie aangaat met het eigen spiegelbeeld, op zoek naar haar/zijn ware gezicht.
  • Roxanne Herder, is camerajournalist bij BNNVARA en zowel als maker als persoonlijk heel erg geïnteresseerd in wat heersende schoonheidsidealen met mensen doen. Zo maakte zij een korte online docu De Harendokter, over de acceptatie van natuurlijk afro haar. En ze maakte voor Alicante een item over het tonen van acne op social media, de acnepositivy movement.
  • Rosita Mahabir, woont in Amersfoort en was finaliste bij mrs Netherlands Universe (schoonheidsverkiezing > 25 jaar)

Aanmelden

De Coronaregels zijn versoepeld. Dat betekent dat we weer 40 gasten live mogen ontvangen. Er wordt daarnaast ook live gestreamd via Zoom en via Youtube.


Kenniscloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform.