Tegenlicht Meet Up 033 - Alleen verbonden

24 februari 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 24 februari is er weer een Tegenlicht Meet Up. Dit keer vindt de Meet Up online plaats. Je kunt deelnemen door jezelf aan te melden. De link naar de Meet Up vind je in de knop onderaan de pagina.

Alleen verbonden

Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid. Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Ook de gentrificatie van steden werkt concentraties van ‘geslaagden’ in de hand – bubbels op zichzelf. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los. Het is bekend dat te lang alleen zijn mensen ziek maakt. VPRO Tegenlicht onderzoekt hoe we de eenzaamheid kunnen tegengaan en hoe we weer meer met elkaar in contact kunnen komen.

Op woensdag 10 februari willen wij het in onze Meet Up daarnaast ook hebben over de positieve kant, zoals het ontstaan van vriendschappen op afstand via bijvoorbeeld gamen, second life of social media.

Sprekers

  • Anja Machielse: werkzaam aan de universiteit van de humanistiek en gespecialiseerd in onderzoek naar sociaal isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid. Quote ‘eenzaamheid kent vele kleuren’.
  • Sven Bouman: student filosofie in Leiden en host van de podcast 'de Filogang Podcast', die als doel heeft lastige filosofie voor iedereen begrijpelijk te maken.
  • Irene Edzes, architect bij Volmer en partners. Over Michi-Noeki’s (geïnspireerd op Japanse pleisterplaatsen Michi-No-Eki): informele en laagdrempelige plekken waar je naar de wc kunt, een kopje koffie kunt drinken, informatie vindt, met vragen terecht kunt en waar een luisterend oor wordt geboden. Kunnen we zoiets ook in Amersfoort realiseren?

KennisCloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform. Praat mee over thema's die jou interesseren, vind antwoorden op vragen die je niet via google kunt vinden en maak kennis met het netwerk dat jou verder kan brengen!

We stellen het op prijs als je jezelf via de onderstaande knop van te voren aanmeld, maar dit is niet verplicht.