Tegenlicht Meetup 033 - Duurzaam, nu of nooit (online)

26 mei 2020, 19:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 26 mei is er weer een Tegenlicht Meet Up. Dit keer vindt de Meet Up online plaats. Er komen ook vier lokale sprekers. Voorafgaand aan elke spreker zal een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending worden vertoond.

De klimaataanpak staat in veel landen op ‘pauze’ en ook de VN heeft twee belangrijke bijeenkomsten uitgesteld. Maar kunnen wij ons deze pauze wel veroorloven? De coronacrisis brengt alle klimaatverdragen in gevaar, maar kan juist ook nieuwe mogelijkheden bieden. Als we toch honderden miljarden gaan uitgeven om de economische crisis te bestrijden, kunnen we dat geld dan ook meteen gebruiken om de omslag te maken naar een duurzame economie met bijvoorbeeld een lagere CO2 uitstoot? De crisis als kans voor een schonere toekomst. Hoe doen we dat? Vanavond bespreken we de mogelijkheden op nationaal, Europees en globaal niveau.

Sprekers

  • Anne Pleun van Eijsden, CEO en duurzaam ondernemer van Paper on the Rocks
  • Petra Janssen, biologe en docent Natuur en Techniek aan het Marnix Academie

Hoe gaat het in zijn werk?

We maken het liefste gebruik van Jitsi Meet, maar dat kan grotere aantallen deelnemers op dit moment nog niet aan. Daarom schakelen we voor de Meet-Up over op Zoom. De privacy regels van Zoom zijn aangepast.  
Wanneer u op de knop hieronder drukt, vraagt Zoom of u de app wilt downloaden of dat u in de browser wilt kijken. Wanneer u de browser gebruikt, kunt u het beste kiezen voor Chrome of Firefox (met andere browsers zijn af en toe geluidsproblemen). In de browser heeft u geen afzonderlijk Zoom-account nodig.
U kunt ook de applicatie gebruiken. Die moet u dan eerst downloaden en toestemming geven voor gebruik van geluid en camera. 

Meedoen met een smartphone of tablet is ook mogelijk. Ook daar kunt u kiezen voor meedoen in browser of voor het downloaden van de Zoom app in de Google Playstore of Appstore. 
Voor vragen, opmerkingen of ideeën kunt u altijd mailen met info@bibliotheekeemland.nl.

Meedoen