Tegenlicht MeetUp 033 over 'Goed geld verdienen'

7 oktober 2020, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Kosten: gratis

Op woensdag 7 oktober is er een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis met het thema 'Goed geld verdienen'. De coronacrisis heeft pijnlijk blootgelegd wie die ‘corporate villains’ zijn. Sommige bedrijven staarden zich, onder druk van aandeelhouders, blind op korte termijn winstmaximalisatie. Tijdens de Meet Up mogen drie voor- of tegenstanders in tien minuten hun visie op het onderwerp schetsen. We sluiten de avond af met een vraag aan het publiek en een discussie.

De coronacrisis is pijnlijk duidelijk geworden welke bedrijven zich de afgelopen jaren – onder druk van aandeelhouders – blindstaarden op korte termijn winstmaximalisatie, maar vrijwel direct in financiële problemen kwamen toen COVID-19 wereldwijd de kop op stak. Sommigen moesten bij overheden aankloppen voor staatssteun. In het licht van deze gebeurtenissen kondigde The Financial Times ‘het einde van het aandeelhouderskapitalisme’ aan. Zelfs de conservatieve krant zag in dat het anders moest. Gelukkig experimenteert een voorhoede van ondernemers met nieuwe bedrijfsmodellen die stabiliteit, verantwoordelijkheid en continuïteit als leidraad nemen en niet enkel het creëren van maximale aandeelhouderswaarde. In ‘Goed geld verdienen’ gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken.

Sprekers

• Siem Eikelenboom, onderzoeksjournalist bij oa Follow the Money en De Stadsbron.
  • Jennifer Benson, mede-oprichter van We Are Stewards, oprichter The New Business as Usual en Fellow bij stichting Our New Economy.
  • Dirk Jan Stip, van Coffee Corazon en Corazon bakery

Aanmelden

Aanmelden is voor deze Tegenlicht Meetup verplicht. Online meekijken is ook mogelijk.

Meer Tegenlicht Meetups 033

Meer informatie over de Tegenlicht Meetups 033