Tegenlicht Meet Up 033 - Verbindende vertellers

13 december 2023, van 19:00 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Wat is de zin van het leven? Waarom ben ik hier? Zonder het grote verhaal van een kerk om je te begeleiden van de wieg tot het graf zijn het vragen die we zelf moeten beantwoorden. Ons eigen verhaal, het verhaal dat we onszelf vertellen over wie we zijn, kan richting geven. En zin. Maar, hoe ontdek je jouw eigen levensverhaal? En wat als je het in je eentje niet kunt vinden? Hoe verbind je jouw verhaal aan dat van anderen? En is er een nieuwe plek voor het oude verhaal?

Aanmelden

VPRO Tegenlicht duikt in deze zoektocht naar zingeving met Nederlanders die op hun eigen unieke manier hun levensverhaal proberen te vinden, en dat van anderen navertellen, om betekenis te geven aan het leven.

Praat mee

We spreken hierover met de gasten en met jou als publiek. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en hun ideeën en gedachten te delen. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek. Als je de uitzending niet wil terugkijken, kun je om 20.00 uur aansluiten.

Sprekers

  • Abe, de Verteller: professioneel verhalenverteller uit Amersfoort. Abe vertelt mythen en sprookjes van de Kelten, Vikingverhalen, ridderverhalen, Griekse mythen, sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer
  • Diederiek van Loo: stadsdominee van Amersfoort

KennisCloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Praat mee over thema's die jou interesseren, vind antwoorden op vragen die je niet via Google kunt vinden en maak kennis met het netwerk dat jou verder kan brengen!