Tentoonstelling Special arts meets Mondriaan

15 april 2022 t/m 3 september 2022 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

SPECIAL ARTISTS & MONDRIAAN in het EEMHUIS. In de centrale hal op de 1e en 2e verdieping is komende maanden een tentoonstelling te bewonderen gemaakt door Special Arts.

Dit jaar herdenken we dat Mondriaan 150 jaar geleden is geboren. In heel Amersfoort wordt door het Mondriaanhuis kunstige activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd onder de noemer: Feest van de Verbeelding.

De bibliotheek in het Eemhuis doet mee!

Vanaf medio april tot 4 september 2022 krijgen we een aantal kunstwerken in bruikleen van Special Arts uit Amersfoort. De kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een handicap. Zij hebben zich laten inspireren door werken van Mondriaan en zijn aan de slag gegaan met olieverf, aquarel, textiel, woorden etc. Niet alleen exposeren zij bij ons maar ook in de Marienhof en in de galerie van Special Arts zelf.

Over Special Arts

Special Arts is een landelijke stichting die zich bezig houdt met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.