Verhalenmachine

6 maart 2023 t/m 20 maart 2023 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat je verrassen door een kort verhaal uit de Verhalenmachine. Je vindt de Verhalenmachine in de hal van de Bibliotheek het Eemhuis.

In de verhalenmachine vind je korte verhalen van allerlei schrijvers. Ook van Eemlandse schrijvers of schrijvers die te gast waren bij 'Schrijvers op de Planken', zoals: Herman van Lunen, Koen Caris, Richard Osinga, Caroline Cramer, Stefan Popa, Twan Vet, Rob Bakker.

Het werkt heel simpel. Er zitten drie knoppen op de verhalenmachine: 1. Nederlands (voor een Nederlandstalig verhaal), 2. Engels (voor een Engelstalig verhaal), 3. Verrassing!

Houd je hand boven de sensor van je keuze. De knoppen zijn 'corona-proof'; je hoeft ze niet aan te raken.
Eerst licht de knop van je keuze op, daarna alledrie de knoppen. Binnen enkele seconden komt je verhaal uit de gleuf in de zuil van de machine tevoorschijn.

De verhalen zijn op duurzaam papier en zonder inkt geprint.

Over de Verhalenmachine

Filmregisseur Francis Ford Coppola was één van de bedenkers van de machine. Coppola: “ik wilde een machine in mijn café waar je geen chips, bier of koffie, maar kunst uit kunt halen. En zonder er iets voor te hoeven betalen. Eigenlijk vind ik dat onze stad ze overal moet neerzetten, zodat je wachtend op de bus, een nieuw paspoort of de lunch even wordt opgetild door een verhaal.” De Franse start-up Short Editions voorzag in Coppola’s behoefte en ontwikkelde een hippe machine die in een paar seconden een kort verhaal uit de wereldliteratuur print. Inmiddels staan er zo’n 300 machines op treinstations, luchthavens, in bibliotheken en scholen over de hele wereld.