Verhalenpodium Waar Gebeurd

27 november 2021, van 16:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Deze activiteit is gebaseerd de podcast 'Echt Gebeurd' en op het Amerikaanse 'The Moth'. Op zaterdag 27 november vindt ‘Waar gebeurd’ plaats in de Bibliotheek Leusden. Deze editie is gekoppeld aan Nederland Leest.

Het thema van deze middag is 'Over de grens'. Kom deze dag luisteren naar verhalen binnen dit thema.

Voor de vertellers op het podium gelden de volgende regels

• het gaat om een verhaal wat ze zelf hebben meegemaakt
• het vertellen gaat uit het hoofd (geen spiekbriefjes toegestaan)
• een verhaal mag maximaal zeven minuten duren

Vertellers

• Tina is geboren in Birma. (Myanmar) In de zeven jaar dat ze hier woont heeft ze zich met enorm veel inzet op het leren van de Nederlandse taal gestort. Het pad wat ze in haar leven heeft moeten lopen ging beslist niet over rozen. Haar hoofd zit vol verhalen waarvan ze er een van zal vertellen.
  • Walid vluchtte een aantal jaren geleden samen met zijn vrouw uit Syrië. Ze studeren inmiddels allebei theologie aan de universiteit. Daarnaast is Walid een begenadigd verteller. Met leerzame filmpjes op Youtube benoemt hij de verschillen en slaat hij tevens een brug tussen de Nederlandse cultuur en de cultuur waarin hij is geboren.
  • Gerhard, een leraar en vrijwilliger in het Taalhuis. Gerhard heeft na het afronden van de studie pedagogiek zijn hele werkzame leven in het onderwijs gezeten: hij was onder andere directeur op een basisschool, maatschappijleraar op een middelbare school en remedial teacher. Zijn waargebeurde verhaal gaat over de grens van het gebruikelijke, namelijk 'out of the box' denken.
  • Caroline Nelissen is een vertrouwd gezicht op het Waar Gebeurd podium. Toen ze hoorde dat het thema “Over de Grens’ was, reageerde ze enthousiast. “Daar heb ik gezien mijn beroep als senior purser wel een aantal verhalen over. Het wordt nog moeilijk om er een te kiezen, maar ik denk het, net als bij Adriaan van Dis, over een hond zal gaan".
  • Nienke studeert journalistiek en ze heeft een breed interesseveld, waarbij haar voorkeur uitgaat naar kunst. Het blijft nog even een verrassing waar haar verhaal over zal gaan...

Met muziek van gitaarduo Victor & Bert, een improvisatieduo dat zijn wortels heeft in de jazzmuziek.

Ook tijdens Nederland Leest

Meer over Nederland Leest