Voorleesfeestje Moppereend (3-7)

29 januari 2020, 15:00 | de Bibliotheek Vathorst

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 29 januari is het weer tijd voor een voorleesfeestje in de Bibliotheek Vathorst. Het feestje begint om 15.00 uur. Dit keer lezen we voor uit Moppereend.

Kinderen kunnen in het kader van de Nationale Voorleesdagen luisteren naar een leuk verhaal, voorgelezen door een jeugdmedewerker van de Bibliotheek Eemland. Na het verhaal kunnen de bezoekers aan de slag met een bijbehorende knutselopdracht! Dit keer wordt 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horáček voorgelezen.

Over 'Moppereend'

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Waarom voorlezen?

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek regelmatig voorleesfeestjes. 

Aanmelden

Onze adviesleeftijd voor deze activiteit is 3 tot 7 jaar, maar alle kinderen zijn welkom. De toegang voor het voorleesfeestje is gratis. Wel weten we graag hoeveel kinderen er naar ons feestje komen. Aanmelden kan met de oranje knop.


Vier van 22 januari t/m 1 februari De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Eemland. Bekijk het hele programma op onze website.