Alles Kidz: Voorleesontbijt Moppereend

22 januari 2020, 09:30 | de Bibliotheek Woudenberg

Kosten: gratis

De Nationale Voorleesdagen worden afgetrapt met het Voorleesontbijt! Op woensdag 22 januari is het Voorleesontbijt in de Bibliotheek Woudenberg. Het ontbijt begint om 09.30 uur. Dit keer lezen we voor uit 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Wethouder Marleen Treep leest deze ochtend voor.

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Waarom voorlezen?

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek regelmatig voorleesfeestjes.

Aanmelden

Onze adviesleeftijd voor deze activiteit is 3 tot 7 jaar, maar alle kinderen zijn welkom. De toegang voor het ontbijt is gratis. Wel weten we graag hoeveel kinderen er naar ons ontbijt komen. Aanmelden kan met de oranje knop.

Vier van 22 januari t/m 1 februari De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Eemland. Bekijk het hele programma op onze website.

Deze activiteit valt onder de terugkerende activiteit Alles Kidz in het Cultuurhuis Woudenberg. Alles Kidz is iedere eerste woensdag van de maand.

Albert Heijn Woudenberg sponsort het Voorleesontbijt in Woudenberg.