Vrouwen en de gebouwde omgeving. Lezing door Anna Belleforte

11 juni 2023, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

In aanloop naar de Dag van de Architectuur geeft Anna Belleforte (kunstenaar, kunsthistoricus en monumentenzorger) een lezing over de onzichtbaarheid van vrouwen in de stad. Vanuit historisch oogpunt tot aan vandaag. Aan de hand van architectuurgeschiedenis en ervaringen van vrouwen. Al eeuwenlang worden ontwerpvraagstukken en ruimtelijke ordening vooral vanuit een mannelijk perspectief benaderd. Dit heeft consequenties voor de andere helft van de wereldbevolking.

Belleforte presenteert voorbeelden over hoe vrouwen zich verhouden tot de bebouwde omgeving en openbare ruimte. En hoe zij als kunstenaar dit als onderwerp verkent in haar werk. Anna Belleforte is kunstenaar en opgeleid als kunsthistoricus en monumentenzorger.

Aanmelden

Tentoonstelling - Follow the maps

Van 2 juni tot en met 30 augustus zijn de kunstwerken van Anna Belleforte te zien in haar tentoonstelling Follow the maps het Eemhuis. Deze zijn te zien op de 2e en 3e omloop en in de Espressobar. Toegang is gratis.

De kunst van Anna Belleforte verbeeldt gebouwen en ruimtes die zowel vertrouwd als onwerkelijk aanvoelen. Haar architectonische beeldtaal ontleent zij aan observaties en herinneringen aan uiteenlopende landen. Op afstand oogt het realistisch maar van dichtbij zie je dat het is opgebouwd met oud papier – vaak landkaarten. Kom mee op reis!